Ισιδώρα Λιάκου (Δασκάλα Yoga):

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, το 1983. Αστειευόμενη, μπορώ να πώ ότι η πρώτη μου γνωριμία με την yoga ήταν ακόμη από την κοιλιά της μητέρας μου!! Που ως μία από τις πρώτες δασκάλες yoga στην Ελλάδα, και πολύ έμπειρη, δεν με λυπόταν και με γύριζε λοιπόν συνέχεια μέσα στην κοιλιά της, λόγω της συνήθεια της να κάνει κατακόρυφο κάθε πρωί! Αρκετά χρόνια αργότερα, έκανα κι εγώ τα ίδια στον γιό μου, όντας η ίδια πλέον έγγειος!
Με απόλυτη όμως σοβαρότητα υποστηρίζω ότι η σταθερή επαφή μου με την γιόγκα, μου προσέφερε έναν υγιή τρόπο ζωής, που ιδιαίτερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης μου, με εφόπλισε με αντοχή, σύνδεση, και έτσι υπήρξε η εγκυμοσύνη πραγματικά μια πολύ όμορφη και μοναδική περίοδος που τώρα αναπολώ, χωρίς πόνους, κούραση ή πρηξίματα. Η σταθερή μου επαφή με την γιόγκα και η ειδίκευση στην γιόγκα εγκυμοσύνης, μου προσέφερε τον απαραίτητο αυτοέλεγχο, ψυχραιμία, ευλυγισία, δύναμη ψυχική, αντοχή σωματική, για να γεννήσω με τελείως φυσικό και φυσιολογικό τρόπο, ένα ομολογουμένως πολύ μεγάλο μωρό και να καταφέρω να θηλάσω για 2,5 χρόνια.
Η επαφή μου με την yoga φυσικά συνεχίστηκε από παιδάκι, εμπλουτίστηκε με άλλες δραστηριότητες (όπως πρωταθλητισμός τεχνική κολύμβησης)και μεγαλώνοντας εκπαιδεύθηκα στην σχολή δασκάλων yoga του ευζειν (4 έτη), στην θεραπευτική γιόγκα του κύκλου και σταυρού, και στην γιόγκα εγκυμοσύνης, αλλά και σε άλλες μεθοδολογίες και δασκάλους, όπως ο Andre Riehl στη Yoga Nidra (Διαλογιστική γιόγκα) ,στην Anusara Yoga με τον Todd Tessen, στην Occam's Razor μεθοδολογία με τον Dr Shiv Sharma κ.α. Διδάσκω από το 2003 στην Ελλάδα, ενώ από το 2008 και για 9 χρόνια, δίδασκα Γιόγκα εγκυμοσύνης, Θεραπευτική yoga, Hatha, Vinyasa, acro γιόγκα σε ζευγάρια, Pranayama, Yoga Nidhra, κ.α για τον δήμο του Εδιμβούργου, το Adult Education Programme, το Mental Health Festival στο Εδιμβούργο, ήμουν υπεύθυνη προγράμματος και δίδασκα σ το πρόγραμμα σωματικής και πνευματικής ευεξίας του οργανισμού "welcoming" για εθνικές μειονότητες στην Σκωτία, δίδασκα yoga σε άτομα με μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες για λογαριασμό του Life Active Group. Συμμετείχα με παρουσιάσεις και workshops σε συνέδρια του διεθνους οργανισμού γιόγκα (IYF) στην Αθήνα, στην Δανία, στην Ιταλία. Οργανώνω και διδάσκω σε εκπαιδευτικά προγράμματα yoga το καλοκαίρι από το 2010 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πλέον από φέτος επέστρεψα και εργάζομαι στο Ευ ζειν, όπου και διδάσκω στην Θεσσαλονίκη.
Εύχομαι από καρδιάς, περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τα οφέλη της γιόγκα στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, και στα πρώιμα στάδια της μητρότητας και να αντιληφθούν μέσα από την γιόγκα, ότι η εγκυμοσύνη κι ο τοκετός δεν είναι ασθενείς καταστάσεις που θα έπρεπε να φοβόμαστε αλλά αντίθετα, είναι μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης με την φύση μας.