Ποίοι είμαστε

Το κέντρο Yoga Ευ Ζειν, ιδρύθηκε από τη Σοφία Χατζηπαναγιώτου και λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1973. Είναι το πρώτο κέντρο γιόγκα στη Θεσσαλονίκη και πλέον το παλαιότερο στην Ελλάδα.

Το πρώτο σύστημα yoga που εφαρμόστηκε ήταν η Hatha Yoga βασισμένη πάνω στις τεχνικές του Β.Κ.S Iyengar, δασκάλου της κας Χατζηπαναγιώτου. Σύντομα, προστέθηκαν οι τεχνικές εξισορρόπησης της Vanda Scaravelli, οι αναπνευστικές ασκήσεις pranayama του Desikashar, τεχνικές Σούφι, αλλά και η Astangha Yoga.

Μετά από χρόνια εμπειρίας και αδιάλειπτης προσωπικής διδασκαλίας, η κα Χατζηπαναγιώτου ίδρυσε την Ελληνική Yoga του Κύκλου και του Σταυρού με στόχο να οδηγήσει το κάθε άτομο στην δυνατότητα αυτό-αποκατάστασης & θεραπείας, καλλιεργώντας βαθύτερα την θεραπευτική αξία της γιόγκα.

Σήμερα, στο κέντρο Yoga Eυ Ζειν, διδάσκονται όλες οι παραπάνω μεθοδολογίες μαζί και με νέες, προσαρμοσμένες προσεκτικά στις προσωπικές ανάγκες των ασκούμενων. Το αποτέλεσμα της συνεπούς σύνθεσης όλων αυτών των μεθοδολογιών είναι η δημιοργία ενός εξισορροπημένου προγράμματος, που οδηγεί στην ολιστική και βαθιά πρακτική της γιόγκα. Γενικότερος στόχος του κέντρου Yoga Ευ Ζειν είναι η εναλλακτική στάση και αντιμετώπιση στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Συνδυάζοντας τις ολοκληρωμένες θεραπευτικές τεχνικές yoga με πιο δυναμικές ασκήσης, είτε στο έδαφος είτε στον αέρα, λειτουργεί συνολικά ως κέντρο αυτογνωσίας και αυτοΐασης.

Ταυτόχρονα, το κέντρο Yoga Ευ Ζειν προωθεί με συγκεκριμένες δράσεις την οικολογία, την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη δημιουργική απασχόληση, σε συνεργασία με οικολογικούς φορείς και πολιτιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, οργανώνει καλοκαιρινές εναλλακτικές διακοπές με Γιόγκα στα ελληνικά νησιά και ύπαιθρο εξειδικευμένα σεμινάρια ολιστικής θεραπείας και χειμερινές εξορμήσεις στη φύση με Γιόγκα.

Η ίδια η κα Χατζηπαναγιώτου συνεχίζει να διδάσκει καθημερινά, και παράλληλα με τους μαθητές της. Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά που ασχολούνται με την Υoga, ενώ λαμβάνει μέρος με ομιλίες και τη διεξαγωγη workshop, σε σεμινάρια και συνέδρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.